S'Illot

     
 

 

S'Illot

Passant la carretera del Port i després de dos quilòmetres s'arriba al conegut poblat talaiòtic de S'Illot, on destaquen la murada i diferents construccions de planta circular i en forma de ferradura excavades per Otto­Herman Frey l'any 1964. Segons Guillem Rosselló Bordoy, es tractava d'un nucli de població relativament petit, que devia comptar amb unes 35 habitacions i devia acollir uns 190 habitants.

 

 
     
 

Part de les restes del talaiot de S'Illot

  La murada està formada per grans blocs verticals i se'n conserva, segurament la meitat del seu traçat. També és interessant un gran talaiot situat al nord-est del poblat. Un aspecte important és l'existència d'una cova, amb un petit llac d'aigua dolça, en el mateix subsòl del talaiot. Avui el poblat es troba voltat i tristament engolit pels hotels del nucli turístic.  
 

Passeig de S'Illot

 
Fent una passa enrera trobarem el camí que, deixant ses Siquieres a mà esquerra, ens portarà, entre botigues, al passeig de Les Palmeres que besa la mar vora el dot de na Fai i que, una mica més amunt, a la banda de ponent des de la mar estant, ens mostra el talaiot de na Pol, una construcció de planta circular, d'11 metres de diàmetre i dos d'alçada i amb diverses habitacions adossades i construït sobre una cova natural.