Dia 6 de gener, el Reis

A molts països europeus el Pare Noel reparteix regals als nins durant la Nit de Nadal. A Mallorca, en canvi, se celebra els Reis d'Orient, en record dels Reis mags que portaren or, encens i mirra al nin Jesús.

Encara que la diada dels Reis és dia 6 de gener, el dia 5, els Reis arriben a tots els pobles de Mallorca i duen regals a tots els nins i nines que han fet bondat. El matí d'aquest dia, tres patges reials a cavall es passegen pels pobles acompanyats pels nins i nines per començar a preparar la festa.

 

 
     
 

Al vespre, els Reis, en carrosses, i acompanyats per més criats i pages, entren al poble i es dirigeixen cap a l'església, on van a adorar el nin Jesús, tal com s'explica a l'evangeli; normalment, a l'església s'explica una rondalla a tots els assistents.

 
 
A la sortida de l'església comença el moment més esperat: el de repartir els regals a totes les cases. Els nins que reben els regals a casa seva, temps abans, han escrit una carta als Reis on demanen el que més desitgen.
 
  La nit de Reis, abans de partir a veure la desfilada, els més petits de la casa deixen una sabata de cadascun dels membres de la família plena de menjar per als cavalls dels Reis darrere una finestra.