Dia 17 de gener, Sant Antoni

Sant Antoni Abat és el patró dels animals i de molts oficis relacionats amb el món rural. La seva festa és el 17 de gener. La iconografia representa sant Antoni amb hàbit franciscà, sandàlies, bastó, campaneta i un porquet als peus. Era un sant que vivia al desert i era constantment temptat pel diable; per això, a la festa sempre surt un home desfressat de sant Antoni acompanyat de dimonis que es passegen pel carrer fent un ball, al ritme de la tonada de sant Antoni. És una bona ocasió per divertir-se.

 

 
     
 
 
A migdia, els dimonis surten a passejar pels carrers de Sant Llorenç acompanyants de la banda de música i dels al·lots de 1'escola. Ja de més tard, cap a les vuit del vespre, es procedeix a 1'encesa de foguerons, ben assortits de llenya, que diferents veïns preparen amb 1'objectiu d'escalfar-se una mica i llevar-se el fred. Tothom hi pot torrar el porquim (sobrassada, botifarró i tots els productes obtinguts de la matança del porc) i beure vi i sangria a voler. A la vetllada, s'hi canten gloses amb ximbomba.
 
 
 
 
Les "gloses" són cançons de quatre versos curts, i poden ser d'origen popular o bé improvisades per algun glosador expert. Els temes van des de l'actualitat més immediata, fins a les al·lusions a la vida del sant, sense deixar de banda el tema eròtic, propi de les "gloses de picat". La comitiva de dimonis i sant Antoni també recorren els foguerons acompanyats de la banda de música mentre la gent riu, canta, menja i beu.
 
 
Tradicionalment els   pagesos portaven els seus animals en processó pel poble perquè el rector els beneís i, així, restassin protegits de qualsevol desventura durant tot 1'any. Hi desfilen també carrosses i comparses de i motius relacionats amb la pagesia.
 
 
Dia 17 mateix, però al capvespre, hi ha les beneïdes a Sant Llorenç. Les carrosses desfilen juntament amb els animals i els dimonis, per acabar amb una ballada popular a la plaça de l'Ajuntament i una torrada de sobrassada i carn de porc.
 
 
Els foguerons de Son Carrió sempre van molt animats fins ben entrada la nit. S'hi senten moltes gloses de picat. Els dimonis s'hi passegen i hi sol haver una torrada popular a cárrec de I'Ajuntament.
 
 
Al 2007 es crea l'Obreria de Sant Antoni Abad i els dimonis comencen un cercaviles a partir de les 17:00 h.