Dia 7 de setembre : La Mare de Déu Trobada, patrona del poble

Llegenda del pastoret i la Mare de Déu: Un pastoret de Son Vives va trobar una imatge de la Mare de Déu dins un cardassar. La va agafar i la posar dins el seu sarró. En arribar a casa seva la vol mostrar a la seva dona, però, en obrir el sarró veu que és buit. Tothom se'n riu. L'endemà, torna anar al mateix lloc, veu per segon cop la imatge de la Verge, la torna a agafar i, en arribar a casa seva, anuncia que avui sí que la podran veure; en obrir el sarró, però, la imatge no hi torna a ser. El tercer dia, en arribar al cardassar, torna a veure la imatge: li tira una pedra i ella l'agafa. En veure això va a contar el que li ha passat als seus parents i amics, i tots l'acompanyen al cardassar i veuen la Mare de Déu amb la pedra amb la mà. Aquesta vegada, el creuen i decideixen construir una capella allà mateix a la Mare Déu. Aquest serà l'origen del poble de Sant Llorenç des Cardassar.

 

 
     
 
 
A diferència de les festes patronals, es tracta d'una festa eminentment religiosa que comença amb una ofrena de flors per part dels infants del poble a la Mare de Déu, seguida d'un concurs de dibuix.
 
 
 
  L'horabaixa hi ha l'ofici solemne dedicat a la Mare de Déu i el vespre un tradicional ball organitzat pel Consell Parroquial.