INTENCIONS
 
Entenem que el so de les xeremies forma part elemental de la més arrelada de les nostres cultures. És el so més representatiu de la nostra illa i per tant, com a tal s’ha de conservar i potenciar.
 
No obstant, això no vol dir que s’hagi de veure com un instrument arcaic i polsós que forma part d’una estampa folklòrica recuperada d’un temps passat. La xeremia és un instrument totalment viu, més viu que mai, i sabem que per mantenir-lo així cal potenciar-lo al màxim i fer-lo evolucionar, física i musicalment.
 
Per això estem convençuts que la xeremia té per davant un futur brillant, on sempre destacarà com a instrument folklòric i on també serà considerat com un autèntic instrument musical del que puguin gaudir, tan els musics com la gent del carrer.
 
De sempre hem fet proves per mirar d’incorporar altres instruments a l’estol de xeremies, com per exemple: la Tarota, per sort recuperada recientment del sac del temps i el Trombó de vares. També anem fent proves amb dolçaines, gralles, violins i diversos tipus de percussió. Aixímateix tenim cançons fetes per a sonar amb un Piano i amb tota una Banda de Música.
 
Així com fem proves incorporant al grup altres timbres, també provam amb altres tonalitats:  Sol majorRe menor,Fa major... i cercam diferents tipus de ritmes a fi d’enriquir el nostre repertori musical i així intentar evitar la monotonia, tant la nostra com la dels nostres oients.